Moeizaam starten? Slecht zicht? Gladde banden?

De winter is in aantocht. Veilig autorijden is zeker ook in de winter belangrijk. In deze periode krijgen we de meeste schade- en pechgevallen in onze werkplaats. Door gladheid maar ook door achterstallig onderhoud. Bespaar jezelf deze ellende en laat je auto winterklaar maken. Wel zo veilig voor jou en je gezin. We geven alvast een paar tips.

Van een op de vier automobilisten die pech krijgt in het winterseizoen, heeft ruim de helft van tevoren de auto niet goed voorbereid op de winter. Doe het jezelf niet aan, de meest voorkomende pechgevallen zijn gemakkelijk te voorkomen.

Een accu verliest met vriestemperaturen tot 50% van haar capaciteit. De auto’s die het meeste pech krijgen zijn auto’s die korte afstanden rijden. De accu krijgt door de korte afstand nooit kans om volledig op te laden. En veel energie wordt gebruikt bij het starten en het gebruik van bijvoorbeeld: ruitontdooiing, ventilatiesysteem, computersysteem van de auto en lichten. Ook vastgevroren handremmen en sloten zijn jaarlijks terugkerende problemen. Op de weg zijn slippartijen vaak de oorzaak van het niet rijden op winterbanden of door onvoldoende bandenprofiel.

Zorg bij wintersportvakanties met de auto altijd voor goede winterbanden en sneeuwkettingen. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar in andere landen zoals Duitsland, Frankrijk en Italië zijn winterbanden en het gebruik van sneeuwkettingen wel verplicht. Je riskeert hoge boetes en strafrechtelijke vervolging bij het veroorzaken van een ongeluk.

Bandenwisselen? Onderhoudsbeurt? Neem contact met ons op!

Contact gegevens

Adres:

Agrobaan 7
5813 EB Ysselsteyn

Telefoon:  

(0478) - 542 211

E-mail:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van
ons laatste nieuws:

Afspraak maken

Maak direct online een afspraak!